این روزها همه به دنبال داشتن زندگی بهتر و افزایش کیفیت آن هستند. شاید بتوان گفت اولین شرط برای تحقق این خواسته، داشتن بدن سالم و روان سالم است. یکی از مهم ترین فاکتور ها رژیم غذایی درست می باشد. رژیم غذایی علاوه بر بدن بر ذهن نیز تاثیر بسزایی دارد. در این نوشته تاثیر آن بر روی ابتلا به افسردگی بررسی شده است.
رژیم غذایی که میتواند خطر افسردگی را کاهش دهد
مطالعه جدید شواهد بیشتری را نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم همان طور که برای بدن مفید است برای ذهن نیز مفید است، بعد از این یافتهها دلالت بر این دارد که رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات و دانههای غلات ممکن است به کاهش خطر افسردگی کمک کند. محققان دریافتند افرادی که به رویکرد رژیم غذایی برای توقف فشارخون (DASH) پایبندی بیشتری دارند، نسبت به افرادی که این برنامه را رعایت نمیکنند احتمال این که به افسردگی مبتلا شوند خیلی کمتر میباشد. تخمین زده شده است که حدود ۱۶٫۲ میلیون بزرگسال در ایالات متحده؛ یا حدود ۶٫۷ درصد از جمعیت بزرگسال کشور؛ حداقل یک دوره افسردگی عمده در سال ۲۰۱۶ داشتهاند
افراد مبتلا به افسردگی ممکن است احساس نا امیدی، غم و اندوه یا تحریک پذیری را تجربه کنند و ممکن است علاقه خود به یک فعالیت لذت بخش را از دست بدهند، دچار مشکل در خواب باشند و حتی افکار خودکشی داشته باشند.سابقه خانوادگی افسردگی، تجربیات شدید یا استرس زا و بیماری جسمی یکی از عوامل خطر برای افسردگی است. اما یک مطالعه جدید نشان میدهد که ما میتوانیم خطر ابتلا به این بیماری را با صرفه جویی در غذا بهتر کنیم.
- این مطلب را نیز بخوانید: تاثیر افسردگی بر مغز
خطر افسردگی تا ۱۱ درصد کاهش مییابد
این مطالعه شامل ۹۶۴ فرد بزرگسال بود که میانگین سنی ۸۱ سال داشتند و به طور متوسط ۶٫۵ سال دنبال میشدند.در ابتدای مطالعه همه افراد پرسشنامههای رژیم غذایی را پاسخ دادند. محققان این را برای ایجاد رعایت رژیم غذایی مختلف مورد ارزیابی قرار دادنداز جمله رژیم غربی، رژیم غذایی مدیترانهای و رژیم غذایی DASH.
رژیم DASH یک برنامه غذایی است که در آن میوهها، سبزیجات و دانههای جامد زیاد است، اما غذاهای حاوی قند و چربی اشباع شده د رآن کم است. این برنامه توسط موسسه ملی قلب، ریه و خون به عنوان راهی برای کاهش فشار خون ایجاد شده است. شرکت کنندگان در مطالعه برای داشتن یا نداشتن علائم افسردگی در طول دوره پیگیری بررسی شدند.در مقایسه با افرادی که کمترین پایبندی به رژیم غذایی DASH داشتند، افرادی که بیشترین پیروی از آن را داشتند، ۱۱ درصد کمتر به افسردگی مبتلا بودند. اما رژیم غذایی غربی اثری متضاد داشت و رعایت این رژیم غذایی، که در آن چربیهای اشباع شده زیاد است و میوهها، سبزیجات و دانههای جامد کم هست، احتمال ابتلا و داشتن علائم افسردگی را افزایش میداد.
دکتر Cherian یادآور میشود که این مطالعه تنها نشان دهنده ارتباط بین رژیم غذایی DASH و کاهش خطر افسردگی است، بنابراین قادر به اثبات علت و اثر نیست. با این حال، او و همکارانش میگویند تحقیقات بیشتری لازم است تا تعیین کند که آیا این برنامه غذایی میتواند برای جلوگیری از یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی در ایالات متحده باشد.