بنابر تحقیقاتی که به مدت هشت سال توسط محققان ژاپنی صورت گرفته، رابطهای عجیبی بین کشیدن سیگار و کم شنوایی وجود دارد. آنها ثابت کردهاند که، خطر احتمال ابتلا به کم شنوایی در افراد سیگاری تا هفتاد درصد بیشتر از دیگران است.
رابطه بین کشیدن سیگار و کم شنوایی
بنابر تحقیقات این محققان، علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان و دیابت در بین افراد سیگاری، خطر افت شنوایی در سیگاریها نیز بالا است. محققان ژاپنی معتقد هستند ترک سیگار میتواند تأثیر چشمگیری بر کاهش خطر ابتلا به مشکلات شنوایی داشته باشد و حتی افرادی که توانایی ترک سیگار را ندارند با کم کردن میزان مصرف آن میتوانند احتمال کم شنوایی را در خود کمتر کنند.
آمارها نشان میدهد که افراد سیگاری با کشیدن ۱۱ تا ۲۰ عدد سیگار در روز احتمال ابتلا به کم شنوایی را در خود، به میزان ۲۰ تا ۶۰ درصد افزایش میدهند. و کشیدن بیش از ۲۰ عدد سیگار در روز احتمال افزایش خطر کم شنوایی را تا ۷۰ درصد بالا میبرد. این در حالی است که با ترک آن و یا کم کردن تعداد سیگارهای مصرفی در روز میتوان احتمال خطر کم شنوایی را تا ۱۰ درصد کاهش داد. هنوز شواهد کلی مبنی بر تعداد سالهای مصرف سیگار و میزان کم شنوایی در افراد مشاهده نشده است.
- این مطلب را نیز بخوانید: پانزده علائم سرطان را بشناسیم
یکی از دلایل مهم کم شنوایی در افراد، قرار داشتن در مکانهای پر سر و صدا و نیز داشتن محل کار شلوغ است که میتواند خسارتهای جبران ناپذیری بر گوش اعمال کند؛ و از عوامل تأثیر گذار بر روی کم شنوایی باشد. با این وجود مصرف مداوم سیگار در طول روز میتواند، خطر ابتلا به کم شنوایی را در افراد سیگاری با محیط کاری پر سر و صدا چند برابر کند.
موضوعی که هنوز مشخص نشده؛ این است که مصرف سیگار چگونه منجر به ایجاد اختلال کم شنوایی میشود، محققان احتمال میدهند دودهای سمی ناشی از کشیدن سیگار در این امر مؤثر هستند. البته عملکرد نیکوتین بر بدن و افزایش دیاکسید کربن و کاهش اکسیژن در خون نیز میتواند منجر به اختلال در عملکرد گوش افراد سیگاری شود.