امروزه اهمیت مسائل روانی بر کسی پوشیده نیست. تحقیقات فراوانی نشان داده که تعداد زیادی از بیماریهای جسمی ناشی از ویژگیهای روانشناختی افراد است. مطلب زیر نیز به این سوال مهم پاسخ میدهد که آیا ویژگیهای روانشناختی باعث افزایش عمر میشود؟
آیا ویژگیهای روانشناختی به ما کمک میکند تا عمر بیشتری داشته باشیم؟
خوش بینی، استقامت، اخلاق کاری خوب و یک پیوند قوی خانواده؛ آیا این ویژگیهای روانشناختی میتواند باعث زندگی طولانی و شاد باشد؟ یک مطالعه جدید نشان میدهد که بله ممکن است. دانشمندان بر این باور بودند که این ویژگیهای روانشناختی در یک گروه بزرگسالان سالخورده از ایتالیا رایج بود و این بزرگسالان دارای سلامت ذهنی و روانی بهتری نسبت به اعضای جوان خانواده بودند. دکتر دیلپ وست جستر، که در مرکز پیری سالمندی در دانشگاه کالیفرنیا کار میکند و همکارانش معتقد هستند، یافتههای آنها نشان میدهد که ویژگیهای روانشناختی به سلامت روان در کهنسالی کمک میکند.
دلیل طول عمر
دلیل عمر طولانی مردم چیست؟ به گفته دکتر جستر و همکاران، اکثر مطالعاتی که دلایل افزایش طول عمر انسان را مورد بررسی قرار دادهاند، بر روی ژنتیک تمرکز کردهاند. با این حال، محققان مینویسند، “تحقیقات کیفی نیز لازم است تا این بزرگسالان که عمر بیشتری داشتهاند بتوانند تجربیات خود، دیدگاههای شخصی و استراتژیهای زندگی را از طریق روایتهای خود به ما بگویند.” به عبارت دیگر، آیا ویژگیهای روانی خاصی وجود دارد که به ما کمک کند تا عمر بیشتری داشته باشیم؟
برای کمک به پاسخ به این سؤال، دکتر جستر و همکارانش، ۲۹ بزرگسال مسن را از ۹ روستای دور افتاده در جنوب ایتالیا انتخاب کردند. بزرگسالان بین ۹۰ تا ۱۰۱ ساله بودند که ۱۰ نفر مرد و ۱۹ زن بودند. این مطالعه همچنین شامل اعضای خانواده جوانتر هر یک از این بزرگسالان بود که بین سنین ۵۱ تا ۷۵ سال داشتند.
برای مطالعه، یک روانشناس با آنها مصاحبه کرد، و از آنها در مورد شخصیتهایشان و تاریخ زندگیشان، از جمله فرهنگ، سنتها، و تجربیات آنها از جلمه غم و اندوه، را پرسیدند. از جوانترها نیز خواسته شد تا دیدگاه خود را در مورد “ویژگیهای شخصیتی بزرگسالان ” ارائه دهند.
- این مطلب را بخوانید: تاثیر همدلی در زندگی
بزرگسالان مسن سلامت روانی بهتری داشتند
در حالی که بزرگسالان سالخوردگان سلامت جسمی ضعیفتری نسبت به اعضای جوان خانواده خود داشتند، اما آنها دارای سلامت روان بهتری بودند.
همچنین محققان ویژگیهای روانشناختی که باعث سلامت روان سالخوردگان شده بود را مشخص کردند. این ویژگیها شامل مثبت اندیشی، یک اخلاق کاری خوب، پیوند قوی با خانواده خود و ارتباط قوی با دین و سرزمین آنها بود.
محققان خاطر نشان کردند که اعتماد به نفس، مهارتهای تصمیم گیری قوی و استعداد، دیگر ویژگیهای روانشناختی مشترک در میان بزرگسالان سالخورده موفق بود است.