تفکر طراحی ، یک روش نو و جدید است که مبنای حل مسائل در شرکتهای بزرگ و موفق است. افراد حرفهای و موفق نظیر استیو جابز از پیشگامان استفاده از این روش خلاقانه بودهاند. برای اینکه با این روش بیشتر آشنا شوید، مقاله زیر را بخوانید:
تفکر طراحی
شرکتهای ممتاز و برجسته مثل اپل، نایک و تسلا، همگی شرکتهایی هستند که بر مبنای یک نوآوری و ابتکار کار میکنند این شرکتها بر اساس این ابتکار، محصولاتشان را تولید کرده یا مشکلات بیزینسی را حل میکنند. شرکتهایی که از روش تفکر طراحی استفاده میکنند، سهامشان ۴۱٪ بالاتر است، ازنظر رقابتی ۴۶٪ برتری دارند و مشتریانشان به میزان ۵۰ ٪ نسبت به شرکت وفادارترند. شرکتهای مذکور، میانگین بازار سهام آمریکا را تا ۲۱۹٪ ارتقاء دادهاند.
سال ۱۹۹۷، استیو جابز یک شرکت بزرگ را ایجاد کرد و اپل را به سمتوسوی تجربهای متفاوت سوق داد. تا امروز، تمام محصولات “i “، اپل را از سایر رقبایش متمایز ساختهاند. تفکر طراحی نشان میدهد که اپل دارای روح و الهامات است و پیام آن تا قلب مشتریان طنینانداز میشود. جابز نهتنها محصولاتش را به مردم میفروخت بلکه به آنها نشان میداد که چرا مردم به این محصولات نیاز دارند.
این مقاله را نیز بخوانید: ۱۵ فردی که در راه موفقیت ، شکست های زیادی را خوردند
از طریق تفکر طراحی میتوان حرفهای عمل کرد
رسیدن از تحقیق و توسعه به استراتژی و خلق اختراع. طراحی تفکر به همه کمک میکند تا مسائل خود را خلاقانه حل کنند. تفکر سطحی و کوته نگری شرکتها نسبت به حل مسائل و مشکلات منجر به رکود و ناکامی میشود. مشکلات معمولاً پیچیدهتر از آنچه که به نظر میرسند هستند، و تمرکز صرف بر روی مشکلات باعث میشود که توانایی شرکتها در انجام خلاقانه کارها، کاهش یابد.
تیم براون مدیرعامل شرکت IDEO میگوید:
تفکر طراحی بهعنوان یک نظام تعریف میشود که از حساسیت و دقت طراحان برای ایجاد ارتباط بین نیازهای مردم با آنچه بهطور تکنولوژیکی امکانپذیر است استفاده میکند و یک استراتژی قابل ترقی را میتواند به یک فرصت تجاری تبدیل کند. تفکر طراحی میتواند مشکلات پیچیده را از طریق سیستمها، اقدامات، پروتکلها و تجربیات مشتریان حل کند. این طرز تفکر خلاقانه بهجای اینکه روی مشکل تمرکز کند، روی راهحل متمرکز میشود. پیروان این تفکر، بهجای اینکه در دام مشکل بیفتند، با دقت به راهحلها فکر میکنند.
حل مسئله با این روش، شامل در نظر گرفتن نیازهای مردم و پیدا کردن راهحلهای خلاقانه است. تفکر طراحی، افراد را وادار میکند تا از هر ابزاری که در اختیاردارند بهره ببرند. بینش و درک، تصورات، احساسات درونی، منطق و استدلال. با این ابزارها باید مسائل پیچیده را از هم تفکیک کرد و راهحلهای ممکن را پیدا کرد. وقتی یک راهحل کشف شد، باید آن را بر اساس نیاز شرکت و مشتریان انطباق داد. قانون تفکر طراحی، هیچگاه راکد و ایستا نیست بلکه روشی پویا برای رسیدن به خلاقیت است.