در قسمت قبل خواندیم که بیماری پارکینسون چیست، دلایل ابتلا و علائم این بیماری کدماند. همچنین با نحوه تشخیص و نحوه درمان این بیماری آشنا شدیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در خصوص نحوه تأثیر این بیماری در زندگی به دست آورید.
در مواردی ممکن است درمانی بنام تحریک عمقی مغزی مورد استفاده قرار بگیرد. در این نوع درمان سیگنالهای الکتریکی به مناطق مورد نظر مغز ارسال میشود تا عملکرد آن بهبود یابد.
کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید در خانه انجام دهید و به شما کمک میکند مستقل و سالم باقی بمانید. غذاهای سالم بخورید. به اندازه کافی استراحت کنید. از انرژی خود عاقلانه استفاده کنید. هرروز ورزش کنید.
بیماری پارکینسون چگونه زندگی شما را تحت تأثیر قرار میدهد؟
اوایل بروز بیماری پارکینسون ممکن است زندگی شما تا حد زیادی مختل شود، اما در اکثر موارد این بیماری در طول زمان اهمیت روانی کمتری پیدا میکند و شخص به زندگی عادی خود برمیگردد. درمانهای خانگی میتواند به فرد کمک کند تا زمانی که ممکن است همچنان مستقل باشد و مثل یک فردی عادی زندگی کند. در زیر به تعدادی از این موارد اشارهشده است.
تغییر اوضاع خانه و اصلاح فعالیتهای خانگی: فرد باید سعی کند فعالیت روزانهی خود را سادهتر کند و چیدمان منزل را به نحوی تغییر دهد که بتواند به سهولت در خانه حرکت کند.
- این مطلب را نیز بخوانید: بیماری بوتولیسم چیست و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟ (قسمت اول)
مصرف غذاهای سالم: مصرف میوهها، سبزیها، حبوبات، غلات، مرغ، ماهی، گوشت بدون چربی و فرآوردههای لبنی کمچرب مناسب هستند.
- ورزش و انجام درمانهای فیزیکی: این درمان خانگی هم در مراحل اولیه و هم در مراحل پیشرفته بیماری میتواند کمککننده باشد.
- مقابله با لرزش: فرد میتواند با نگهداشتن یک وزنهی سبک و تمرین کردن با آن به کاهش لرزش کمک کند و کنترل بیشتری روی آن داشته باشد.
- بهبود کیفیت گفتار بیمار با کار با متخصص گفتاردرمانی
- بهبود فعالیتهای روزانه و شغلی با کمک متخصص فیزیوتراپی یا حرکتدرمانی
- کاهش مشکلات مربوط به غذا خوردن و عدم کنترل آب دهان با تغییر نوع غذاها و نحوهی غذا خوردن
- فرد میتواند با مشخص کردن هدفهای متعدد روی زمین و گام برداشتن به سمت آنها مشکل توقف ناگهانی بدن را کاهش دهد.
- مقابله با افسردگی: اگر فرد احساس میکند افسرده یا غمگین است میتواند از دوستان و افراد خانواده برای رفع این مشکل کمک بگیرد. در صورتی که مشکل حادتر شود باید به متخصص مراجعه کند یا از پزشک معالج خود درخواست کند یک مشاور خوب به او معرفی کند.
- مقابله با زوال عقل: بروز زوال عقل در اواخر بیماری پارکینسون مورد شایعی است. علائم زوال عقل معمولاً سردرگمی و از دست دادن حافظه است. اگر فرد بیمار (یکی از اعضای خانواده) متوجه این موضوع شوند حتماً باید از پزشک کمک گرفت. داروهایی هستند که میتوانند به زوال عقل در افراد مبتلابه بیماری پارکینسون کمک کنند.
پزشک معالج فرد بیمار، سایر متخصصان و گروههایی که از افراد مبتلا به بیماریهای مختلف مانند پارکینسون پشتیبانی میکنند، میتوانند با حمایت عاطفی و آموزشهای مناسب برای کنار آمدن با بیماری پارکینسون به فرد مبتلا کمک کنند. نکتهی مهم این است که بیمار باید از همان مراحل ابتدایی و در تمام طول مدت بیماری این کمکها را دریافت کند.