حالات درمانی شناختهشده بسیاری برای اختلالهای اضطراب وجود دارد که عبارت است از: درمان رفتاری شناختی، درمان مواجهای، دارودرمانی. اما برخی افراد انتخاب میکنند که اضطرابشان را با وجود درمانهای جایگزینی مانند هیپنوتیزم درمانی درمان کنند.
پادکست این مطلب را اینجا گوش کنید
هیپنوتیزم درمانی
در طول یک جلسه هیپنوتیزم ، شما تحت فرایندی قرار میگیرید که به شما کمک میشود تا احساس آرامش کرده و روی ذهنتان تمرکز کنید. این وضعیت مشابه خواب است، اما ذهن شما خیلی متمرکز شده و بیشتر قادر خواهد بود تا نسبت به یک پیشنهاد، واکنش نشان دهد. درحالیکه در وضعیت آرامشبخش قرار دارید، شما تمایل بیشتری دارید که روی ذهن ناخودآگاه خود تمرکز کنید. این به شما اجازه میدهد تا مسائلی که با آنها درگیر هستید را عمیقتر بررسی کنید. جلسات هیپنوتیزمدرمانی ممکن است برای موارد زیر به کار رود:
- جستجوی خاطرات سرکوبشده، مانند سوءاستفاده
- کمکم فهماندن یک تمایل نسبت به سرگرمیهای سالمی که به کاهش وزن منجر میشوند
- کمک به برقراری آرامش و برنامهسازی مجدد یک ذهن دارای اضطراب.
فعال، یا درمانگر برای راهنمایی شما در این روند کنارتان هستند؛ آنها قادر نیستند که ذهنتان را کنترل کنند.
مزایای هیپنوتیزمدرمانی برای درمان اضطراب
در یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۶، پژوهشگران ذهن افراد را در طول جلسات هیپنوتیزم مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که یک ذهن هیپنوتیزم شده تغییراتی را تجربه میکند که برای شخص موارد زیر را در بر دارد:
- توجه متمرکزشده
- کنترل بیشتر جسمانی و احساسی
- خودآگاهی کمتر
چگونگی هیپنوتیزمدرمانی برای درمان اضطراب
فرض کنید که شما ترس از پرواز دارید. در طول یک جلسه هیپنوتیزمدرمانی، درمانگر به شما درحالیکه در وضعیت خلسه به سر میبرید، «پیشنهاد پساهیپنوتیزمی» میدهد. در این وضعیتِ رؤیا مانند، ذهن برای پذیرشِ پیشنهاد پذیراست. این به درمانگر اجازه میدهد تا به شما پیشنهاد کند که شما چگونه میتوانید در زمان بعدی که در یک هواپیما مینشینید، اعتمادبهنفس لازم را داشته باشد.
این مطلب را نیز بخوانید: افسردگی و تاثیر آن بر مغز
به علت وضعیت آرامشبخشی که شما در آن قرار دارید، نادیده گرفتن امکان تشدید علائم اضطرابی زیر که ممکن است آن را احساس کنید، آسانتر خواهد بود، مانند:
- احساس بروز بدشگونی احتمالی
- کوتاهی تنفس
- افزایش ضربان قلب
- تنش عضلانی
- زودرنجی
- معده عصبی
هیپنوتیزمدرمانی میبایست بهعنوان درمانی تکمیلی برای درمان رفتاری شناختی به کار گرفته شود.
پیش از اقدام برای هیپنوتیزمدرمانی بدانید
اولین چیزی که شما باید آنرا در انتخاب یک هیپنوتیزمگر در نظر بگیرید، شایستگیهای آن فرد است. به دنبال یک فرد متخصص دارای گواهی مراقبتهای پزشکی ذهنی – مانند روانشناس، رواندرمانگر، روانپزشک، مشاور، فعال اجتماعی یا پزشک عمومی – باشید که در کنار فعالیت اصلی، یک هیپنوتیزمگر نیز هست.
یک برنامه درمانی جامع کارآمد میبایست دربردارنده رویکردهای متفاوتی باشد، و هیپنوتیزمدرمانی تنها یکی از ابزارهای بسیار کارآمد پزشکی است که میتواند به درمان اضطراب کمک نماید. اگر برای مثال، یک هیپنوتیزمگر حین انجام هیپنوتیزمدرمانی متوجه یک ضربه روحی شود، نیاز دارند بدانند که چطور میتوان آنرا درمان کرد. به بیانی دیگر، داشتن تحصیلات و آموزش برای تشخیص و درمان شرایط سلامت ذهنی مؤلفهای کلیدی در موفقیت هیپنوتیزمدرمانی است.