همانطور که در قسمت قبل بیان شد سبک زندگی نقش مهمی در کنترا فشار خون بالا ایفا میکند، در ادامه مطلب چند مورد باقیمانده از ۹ راهکار برای تغییر سبک زندگی بیان شده است که با رعایت آنها میتوانید فشار خون خود را پایین آورده، تحت کنترل درآورید.
۶٫ ترک سیگار
هر سیگاری که میکشید، فشار خون شما را برای چند دقیقه تا زمان اتمام آن افزایش میدهد. ترک سیگار به قلب شما کمک میکند تا فشار خون را به وضع معمول خود بازگرداند. افرادی که سیگار را ترک میکنند، بدون در نظر گرفتن سن، امید به زندگی در آنها افزایش می یابد.
۷٫ کاهش مصرف کافئین
نقش کافئین در فشار خون هنوز موردبحث است. کافئین میتواند فشار خون را تا ۱۰ میلیمتر جیوه در افرادی که بهندرت آن را مصرف میکنند بالا ببرد، اما تأثیر نهچندان طولانیمدتی بر فشار خون کسانی که دائماً قهوه میخورند، دارد. اگرچه تأثیرات مصرف کافئین بر فشار خون مشخص نیست، احتمال افزایش شدید آن وجود دارد. برای فهمیدن اینکه کافئین فشار خون شما را افزایش میدهد یا خیر، فشار خونتان را در ۳۰ دقیقه قبل و بعد از خوردن نوشیدنی کافئین دار بررسی کنید. اگر مقدار آن ۵ تا ۱۰ میلیمتر جیوه افزایش یافت، شما باید نسبت به تأثیر کافئین بر وضعیت قلب خود حساس باشید.
- این مطلب را نیز بخوانید:فشار خون بالا را چطور کنترل کنیم؟
۸٫ کاهش استرس
استرس مزمن عاملی مهم در افزایش فشار خون است. استرس لحظهای ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم یا کشیدن سیگار میتواند فشار خون را افزایش دهد. مدت زمانی را به فکر کردن درباره چیزهایی که باعث استرس میشود بگذارید، چیزهایی همچون کار، خانواده، شرایط مالی یا بیماری. بهمحض اینکه متوجه شدید چه چیزی باعث استرس شما میشود، به دنبال نحوه مقابله یا کاهش آن بروید. اگر نمیتواند عوامل استرسزا را از بین ببرید، حداقل میتوانید با آنها به شیوهای سالم کنار بیایید. به نکات زیر توجه کنید:
- انتظارات خود را تغییر دهید. به خودتان در انجام کارها زمان دهید. نه گفتن را بیاموزید و در شرایط محدود قابلکنترل زندگی کنید. یاد بگیرید چیزهایی که نمیتوانید تغییر دهید را بپذیرید.
- درباره مشکلات تحت کنترلتان فکر کنید و برنامهای برای حل آنها بیابید. شما میتوانید با رئیس خود درباره سختیهای کار یا با اعضای خانواده درباره مشکلات موجود در خانه صحبت کنید.
- جرقه استرس را بشناسید. از هر چیزی که باعث شروع استرس میشود بپرهیزید. برای مثال، زمان کمتری را با افرادی که شما را عصبانی میکنند بگذرانید یا از رانندگی در زمان اوج ترافیک بپرهیزید.
- زمانی را برای آرامش و یا انجام فعالیتهایی که از آن لذت میبرید اختصاص دهید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در روز را روی صندلی بنشینید و نفس عمیق بکشید. سعی کنید عمداً از آنچه که انجام میدهید لذت ببرید بجای اینکه فعالیتهای آرامشبخش را با سرعتی استرسزا انجام دهید.
۹٫ کنترل منظم فشار خون بالا و مراجعه به پزشک
نظارت در خانه میتواند به شما کمک کند که فشار خون را در حد مناسبی حفظ کنید، مطمئن شوید که تغییرات سبک زندگی در وضعیت درستی هستند و به شما و پزشک شما درباره پیچیدگیهای سلامتی هشدار میدهند. با پزشک خود درباره نظارت خانگی پیش از انجام آن صحبت کنید. مراجعه منظم به پزشک کلید کنترل فشار خون است. اگر فشارخون شما تحت کنترل است، تنها هر ۶ یا ۱۲ ماه یکبار لازم است که به پزشک مراجعه کنید، بسته به شرایط دیگری که دارید، اگر فشار خون شما وضع خوبی ندارد، باید بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
کمک بخواهید
خانواده و دوستانِ حامی میتوانند به بهبود سلامت شما کمک کنند. آنها میتوانند شما را تشویق کنند تا مراقب خود باشید، یا شما را به مطب پزشک بفرستند یا برای ورزش با شما هماهنگ کنند تا فشار خون شما تنظیم شود. اگر فهمیدید نیازمند کمکی فراتر از خانواده یا دوستان خود هستید، میتوانید در گروههای حمایتی عضو شوید. این کار شما را با افرادی که میتوانند به لحاظ روحی یا عاطفی شما را تقویت کنند، آشنا میکند و میتوانید راهنماییهای عملی برای مقابله با شرایط خود دریافت کنید.