اگر تعاملگرایی نمادین حقیقت داشته باشد، آنگاه لباس پوشیدن برای شغلی که به طور ناخودآگاه رفتار شما را تغییر دهد، به شما کمک میکند تا بهتر عمل کرده و پیشرفت کنید.
لباس خوب و اعتماد به نفس
گاهی اوقات، زمانی که ما در یک نقش مشخص، تجربه کافی نداریم، با پوشیدن لباس مناسب آن موقعیت، میتوانیم اعتمادبهنفس خود را افزایش داده و جرقههای خلاقیت را وجودمان شعلهور کنیم. و حتی در بعضی مواقع، این عمل نشان از عدم اعتمادبهنفس و پوشاندن واقعیت عدم صلاحیت فرد خواهد بود. ساموئل جانسون میگوید:
تقریباً تمام بیهودگیهای رفتاری از تقلید کردن از افرادی ناشی میشود که ما نمیتوانیم مشابه آنها باشیم
زمانی که افراد درباره تواناییشان در مورد پذیرفتن یک نقش، اطمینان کافی ندارند، گاهی اوقات تنها لباس مناسب آن موقعیت را بر تن کرده تا این عدم اعتماد به نفسشان را جبران کنند. نمونهای کلاسیک از این موضوع، افراد تازه به دوران رسیدهای هستند که میخواهند در «مصرف خودنمایانه» شرکت کنند تا ثروتشان را به رخ بکشند، درحالیکه آنهایی که مدتی است وضع مناسبی دارند، تمایلی نسبت به در معرض نمایش قرار دادن وضعیت مالی خود ندارند.
قسمت اول این مطلب را اینجا بخوانید: آیا طرز لباس پوشیدن، نشان از شخصیت فرد دارد؟ (قسمت اول)
یک مطالعه از دانشجویان دانشکده کسب و کار، نشان داده است که آنهایی که مدارک ضعیفتر و شغلهای پیشنهادی بدتری در انتظارشان است، تمایل بیشتری دارند که لباس فرم یک تاجر موفق را بر تن کنند. ساعتهای گران قیمت، کت و شلوار و موهای کوتاه به میزان زیادی در بین دانشجویان بیصلاحیت حوزه مدیریتی رایج است تا نمونههای موفقشان. به طور خلاصه، به نظر میرسد که لباس پوشیدن برای موفقیت دارای منافع بالقوهای ماورای آن چیزی است که شما آن را میبینید. این مسئله ممکن است به شما کمک کند تا خودتان را در قالب نقشی جدید که در مسیر آن قدم برمیدارید ببییند و ناخودآگاه به شما کمک کند تا اقداماتی انجام داده و تنها به موقعیت فعلی خود اکتفا نکنید. مراقب باشید، چون تنها پوشیدن لباس فرم واقعاً عدم توانایی شما را جبران نمیکند. اگر قصد جبران ضعفهای خود را دارید، با خودتان صادق باشید و پیش از ارتقای سطح کمد لباستان، به فکر بهروزرسانی و پیشرفت مهارتهایتان باشید.