سرطان یکی از بیماریهای جدی به شمار میرود خوشبختانه امروزه این بیماری با تشخیص به موقع قابل درمان است. با ما همراه باشید تا با علائم اولیه انواع سرطان آشنا شوید.
تغییر در پوست
ایجاد یک لک جدید در پوست شما، همچنین تغییر در اندازه، شکل و یا رنگ خالهای قبلی بدن شما میتواند نشانهای از سرطان پوست باشد. این نکته بسیار مهم است که اغلب توسط افراد جدی گرفته نمیشود اگر چنین علائمی در پوست خود دارید حتماً با پزشک مشورت کنید. پزشک با انجام آزمایشها و بررسی دقیقتر پوست شما سلولهای سرطانی را پیدا خواهد کرد.
سرفه
اگر سیگاری نیستید سرفه بهندرت میتواند نشانه سرطان در شما باشد. معمولاً سرفه در افراد غیر سیگاری همراه بیماری، عفونت و یا بعد از ریفلکس اسید معده رخ میدهد اما اگر پس از بهبود بیماری، سرفه از بین نرفت، همچنین اگر در افراد سیگاری مدام سرفه مشاهده میشود باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمود تا پزشک ریهها را تست کند و یا با اشعه ایکس قفسه سینه را برای سرطان ریه بررسی نماید.
تغییر در سینه
اغلب تغییرات در سینه نشانه سرطان نیست. با اینوجود بسیار مهم است که با ایجاد تغییرات در سینه با پزشک خود صحبت نمایید. با پزشک خود در مورد تودهها، تغییرات در نوک سینه، قرمزی، زخم شدن، درد و دیگر علائم موجود در سینهها صحبت نمایید. ماموگرافی و MRI نیز میتواند کمک کننده باشد.
- این مطلب را نیز بخوانید: آیا تماشای تلویزیون با سرطان روده بزرگ در مردان ارتباط دارد
ورم و پف کردن
شما ممکن است به دلیل رژیم غذایی و یا حتی استرس دچار پریشانی شوید، اگر این علائم با خستگی، کاهش وزن، درد در پشت، التهاب مکرر در زنان و ورم در ناحیه لگن همراه است باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمایید این علائم میتواند نشانهای سرطان تخمدان باشد. پزشک با معاینه لگن علت را جستجو میکند.
مواجهشدن با مشکل در زمان خواب
بسیاری از مردان در زمان خواب با مسائل مربوط به ادرار روبهرو میشوند البته این مشکل بیشتر در افراد مسن مشاهده میشود؛ که معمولاً نشان از بزرگ شدن پروستات و به معنی سرطان پروستات است. با مراجعه به پزشک، از افراد آزمایش خون و تست PSA گرفته میشود.
تورم غدد لنفاوی
این غدههای کوچک به شکل لوبیا در گردن، زیر بغل و مکانهای دیگر بدنتان وجود دارد. هنگامیکه آنها متورم میشوند، بدان معنی است که بدن شما در حال مبارزه با یک عفونت است مانند گلو درد. برخی از سرطانها مانند لنفوم و لوسمی نیز میتوانند این نوع تورم را ایجاد کنند؛ بنابراین با پزشک خود صحبت کنید تا علت را به شکل دقیقاً مشخص کند.
مشاهدهای خون در مدفوع و یا ادرار
اگر در مدفوع و یا ادرار خون مشاهده میکنيد، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید. احتمال دارد که خون موجود در مدفوع از وریدهای متورم و ملتهب به نام هموروئید به وجود آمده باشد، اما این احتمال نیز وجود دارد که علت آن سرطان کولون باشد. وجود خون در ادرار ممکن است به خاطر مشکلاتی مانند عفونت ادراری باشد اما ممکن است نشانهای سرطان کلیه یا مثانه نیز باشد، بنابراین بهتر است زودتر با پزشک خود مشورت نمایید.