پزشکیسلامت باش

روغن کرچک و فواید طلایی آن (قسمت اول)

روغن کرچک، یک روغن گیاهی چندمنظوره و ارزشمند است، مردم برای هزاران سال است که از آن بهره می‌برند. روغن کرچک از طریق استخراج روغن از بذر گیاه Ricinus communis تهیه می‌شود. این دانه‌ها، که به‌عنوان لوبیای کاستور نیز شناخته می‌شوند، حاوی آنزیم سمی به نام ریسین هستند، با این‌ حال، روند گرمایشی که روغن کرچک طی آن استخراج می‌شود این آنزیم را غیرفعال می‌کند و روغن حاصل کاملاً ایمن برای استفاده است. این روغن دارای مصارف متعددی ازجمله مصرف دارویی، صنعتی و داروسازی است و معمولاً به‌عنوان یک افزودنی در مواد غذایی، داروها و محصولات مراقبت از پوست، و همچنین یک روان کننده صنعتی و مولکول سوخت بیودیزل استفاده می‌شود. در مصر باستان، این روغن به‌عنوان سوخت در لامپ‌ها سوزانده می‌شد، همچنین به‌عنوان یک درمان طبیعی برای سوزش چشم و حتی برای زنان باردار به جهت تحریک در موعد زایمان مورداستفاده بوده است. امروزه روغن کرچک برای درمان‌های بیماری‌هایی مانند یبوست و بیماری‌های پوستی همچنان معمول و طبیعی است و در محصولات زیبایی طبیعی پوست نیز استفاده می‌شود.

در این مطلب و دو قسمت بعدی آن ۷ مزیت روغن کرچک بیان می‌شود، پس با ما همراه باشید.

۱٫ روغن کرچک یک ملین قوی

شاید یکی از شناخته‌شده‌ترین داروهای مورداستفاده برای درمان یبوست روغن کرچک باشد که به‌ عنوان یک محرکه ملین محسوب می‌شود، به این معنی که حرکت ماهیچه‌های روده را افزایش می‌دهد که مواد را از طریق تحریک روده وادار به خروج از آن می‌کند. متابولیسم تحریک‌کننده به‌ سرعت عمل می‌کند و معمولاً برای کاهش یبوست موقت استفاده می‌شود. هنگامی‌که این روغن از راه دهان مصرف می‌شود، در روده کوچک شکسته شده، اسید ریسینولئیک موجود در آن‌ که اسید چرب اصلی در روغن کرچک است، را آزاد می‌کند، سپس اسید ریسینولئیک توسط روده جذب می‌شود و آن‌ها تحریک کرده و یک اثر ملین قوی را در روده ایجاد می‌کند. با این مزیت مهم علائم یبوست از جمله فشار زیاد در هنگام دفع، زخم و احساس ناراحتی در حرکات روده ناقص کاهش‌یافته، که متعاقباً سبب کاهش آسیب‌های یبوست می‌گردد . درحالی‌که مصرف خوراکی روغن کرچک در مقادیر کوچک ایمن در نظر گرفته می‌شود، مقادیر بالاتر می‌تواند باعث گرفتگی شکمی، تهوع، استفراغ و اسهال شود. اگرچه می‌توان آن را برای رفع یبوست گاه‌به‌گاه مورداستفاده قرارداد، اما روغن کرچک به‌عنوان درمان برای مسائل درازمدت توصیه نمی‌شود.

۲٫ خاصیت مرطوب‌کنندگی قوی و طبیعی

روغن کرچک غنی از اسید ریسینولئیک – اسید چرب غیراشباع – است. این نوع چربی‌ها به‌ عنوان روان کننده عمل می‌کنند و می‌توانند برای مرطوب کردن پوست مورد استفاده قرار گیرند. Humectants  عبارتی است که در مورد ترکیباتی به کار می‌رود که از تبخیر آب و از دست رفتن رطوبت از طریق لایه بیرونی پوست جلوگیری می‌کنند و سبب حفظ آن می‌شوند. روغن کرچک چنین ترکیبی است و اغلب به ترکیب لوازم آرایشی مانند انواع لوسیون و پاک‌کننده‌ها برای هیدراته شدن آن‌ها افزوده می‌شود. شما همچنین می‌توانید این روغن غنی را به‌ عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب کننده‌ها و لوسیون‌ها خریداری کنید. بسیاری از محصولات مرطوب‌کننده محبوب موجود در فروشگاه‌ها دارای مواد مضر بالقوه مانند نگه‌دارنده‌ها، عطرها و رنگ‌ها هستند که می‌توانند پوست را تحریک و سلامت کلی آن‌ها از بین ببرند. جایگزینی این محصولات با روغن کرچک می‌تواند به کاهش میزان قرار گرفتن در معرض این مواد افزودنی کمک کند. به‌ علاوه، روغن کرچک ارزان قیمت است و می‌تواند بر روی صورت و بدن استفاده شود. این روغن غلیظ است، بنابراین اغلب با روغن‌های دیگر مانند روغن بادام، روغن زیتون و نارگیل مخلوط می‌شود تا به مرطوب‌کننده‌ای فوق‌العاده آب‌رسان تبدیل شود، اگرچه استفاده از روغن کرچک به پوست برای بیشتر افراد جامعه کاملاً ایمن و بی‌خطر است، اما در بعضی افراد ممکن است واکنش حساسیتی ایجاد کند.

مطالب مرتبط
منبع
healthline
برچسب ها

صدریه صامتی

کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

بستن
بستن