اگر شما رویای راه اندازی کسب و کار خود را دارید و یا در حال حاضر ایدههای در ذهن دارید تا یک کسب و کار جدید راه اندازی کنید و به آن رونق دهید، باید بدانید که چالشهای بزرگی در مسیر شما قرار دارد. آمارها نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد شرکتهای جدید و کوچک بعد از ۵ سال اول با شکست مواجه شدهاند به گونهای که شرکت به شکل کامل برچیده شده است. دلیل اصلی این امر تحقیقات کم کارآفرینان قبل از راه اندازی کسب و کارشان بوده است؛ بنابراین اگر به فکر راه اندازی کسب و کار خودتان هستید این مقاله را با دقت بخوانید.
۱- برنامهریزی برای شروع کسب و کار جدید
توصیه میکنیم که در ابتدای شروع کار هیجانی نشوید بلکه با دقت به تمام جوانب کار فکر کنید و قبل از هر کاری زمینههای آن را فراهم نمایید به گفتهای بنجامین فرانکلین: “ناتوانی در آماده سازی منجر به ناتوانی (عدم موفقیت) میشود”
در مرحله اول برای شروع کار جدید باید ابتدا ایدهای را که در ذهن دارید بررسی کنید تا با فرایندهای راه اندازی کار جدید آشنا شوید. برای ایجاد طرح کسب و کار جدید نه تنها باید یک استراتژی مناسب برای شروع کار داشته باشید بلکه باید در جذب سرمایه گذاری و نحوه گرفتن وام نیز برنامه ریزی کنید.توجه داشته باشید برنامه ریزی که برای شروع کار دارید باید به گونهای باشد که ۳ تا ۵ سال اول کار را پوشش دهد، بنابراین باید به اندازهای دقیق باشد که تمام پیشبینیهای مالی، فرصتهای کسب و کار جدید و نحوه رقابت با دیگر کسب و کارها و نوع استراتژی در بازار، همچنین مدیریت آن را شامل شود، ناگفته پیداست که باید تا چه حد در این زمینه فکر و برنامه ریزی دقیق داشته باشید.
۲- شناسایی استعدادهای خود
قبل از راه اندازی کسب و کار جدید و ایدهای که در ذهن دارید بهتر است به خوبی در مورد استعدادهای خود فکر کنید، چه مهارتهای دارید و برای اینکه در این زمینه موفق باشید لازم است چه مهارتهای کسب کنید، مثلا باید مهارتهای مدیریت و حسابداری را به خوبی بیاموزید. همچنین باید نقاط ضعف خود را شناسایی کنید و بر روی بهبود آن تلاش کنید، توجه داشته باشید بهبود مهارتهای جدید میتواند شانس شما را در مدیریت بهتر نیز افزایش دهد، بنابراین قبل از شروع کار باید ابتدا مهارتهای لازم را در خود تقویت کنید.
“موفقیت با پیشرفت در نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف ما به دست میآید” مارلین وس ساوانت
۳- در مورد مالیات هوشمند باشید
این موضوع آشکارا بسیار مهم است که شما به عنوان یک کارآفرین باید مهمترین جنبههای موفقیت در کسب و کار را بلد باشید، یکی از نکات مهم در هر کسب و کاری توجه به امور مالیاتی و نیروی انسانی است که قرار است در شرکت شما کار کند؛ بنابراین بسیار مهم است که در مورد طرحهای مالیاتی واقع بینانه عمل کنید، نظارت دقیق بر روی اوضاع مالی و برآوردهای مالی شرکت در تحقق اهداف شرکت بسیار تاثیر گذار هستند.
اگر موفق به کسب آنچه در ذهن دارید نشدهاید باید از خود بپرسید دلیل اصلی عدم موفقیت چیست؟ و چگونه باید اوضاع را تغییر داد. همچنین به کمکهای اولیه در مورد وام و جذب سرمایه گذاری به خوبی فکر کنید که آیا واقعا به چنین کمکهای نیاز دارید یا نه؟ چگونه قرار است از پس هزینهها و بهره وامها برآیید. مسائل مالی و مرتفع کردن آنها از جمله مهمترین مسائل برای هر کسب و کاری است در نتیجه نباید در این مورد احساسی عمل کرد و باید کاملا منطقی و با برآورد همه هزینهها و مشخص کردن نوع بازپرداخت آنها از چنین کمکهای استفاده نمود.
۴- یک لیست بازاریابی ایجاد کنید
بازاریابی مهمترین عنصر کسب و کار شما خواهد بود. اگر مردم در مورد شما اطلاعاتی نداشته باشند پس چگونه میتوان انتظار داشت که از ایدههای شما طرفداری کنند. در کنار داشتن ایدههای عالی برای شروع کار باید به فکر بازاریابی مناسب نیز باشید، در گام اول لیستی از شرکتهای مشابه را تهیه کنید و با دقت راهکارهای آنها را زیر نظر بگیرید تا با رازهای موفقیت آنها در بازار آشنا شوید.
گرفتن ایمیل مشتریها بالقوه (در صورت داشتن رضایت کامل از محصول شما) استفاده از شبکههای اجتماعی و سایتهای مربوطه برای معرفی محصولات روشهای عالی برای آشنا کردن مردم از محصولات شما است. از تمام این موارد کسب رضایت مشتریهایی که دارید و توجه به کیفیت محصول برای تبدیل چنین مشتریهایی به مشتریهای دائمی بهترین روش برای پیشرفت کسب و کار شما خواهد بود. دقت داشته باشید هرگز برای جذب مشتریهای بیشتر به فکر ارزانتر کردن محصولات خود از طرق کاهش کیفیت محصول نباشید، چنین راهکاری حرکت به سمت عقب خواهد بود.
۵- پیدا کردن یک مربی آگاهی دهند
توجه داشته باشید که یک کارآفرین به تنهایی نمیتواند، از پس چالشهای پیش رو برآیید بهتر این است که در کنار خود از یک مشاور با تجربه کمک بگیرید چنین افرادی به دلیل تجربه زیاد کاری در هر موقعیتی میتوانند بهترین راهکار را ارائه دهند؛ بنابراین هنگام راه اندازی کسب و کار خود به دنبال یک مشاوره با تجربه در زمینه کاری خود باشید خوشبختانه شبکههای اجتماعی در این زمینه میتوانند بسیار راه گشا باشند.
پیدا کردن فردی که در زمینه کاری شما فعالیت کرده است و از تجربه کافی برخوردار است بسیار با ارزش است، بنابراین چنین فردی را باید جز هیئت مدیره و یا مشاور خودتان قرار دهید، وجود چنین فردی از تکرار چالشهایی که قبلا او تجربه کرده است جلوگیری میکند، راهنماییهای او میتواند از سقوط شما جلوگیری کند و طرحهای جدیدی را برای کسب و کار موفق شما ارائه دهد.
سخن آخر
توجه داشته باشید هیچ دو کسب و کاری شبیه به هم نیست، اما راه رسیدن به موفقیت در هر کسب و کاری میتواند کاملا شبیه به هم باشد. در هر کسب و کاری باید خودتان را برای چالشهای پیش رو آماده کنید، مهارتهای مدیریت و بررسی اوضاع مالی را به خوبی بیاموزید، به بازار توجه داشته باشید تا ایدههای خود را متناسب با نیاز افراد جامعه عملی کنید، بر روی نحوه بازاریابی به خوبی فکر کنید و در تمام مدت با افراد با تجربه مشورت نمایید. امیدوارم راهنماییهای موجود در این مقاله در کسب موفقیت شما در کسب و کارتان موثر باشد.