دارچین یک ادویه بسیار خوشمزه که هزاران سال است خواص دارویی با ارزش آن بهشکل تجربی اثبات شده و اکنون علم مدرن تأیید کرده است که افراد به طور غریزی و برای سالهای بسیار دور فواید دارچین را میشناختند.در قسمت اول این مطلب تعدادی از خواص دارچین را بیان نمودیم، حال برای دانستن موارد بیشتر درباره این ادویه خاص با ما همراه باشید.
- این مطلب را نیز بخوانید: فواید دارچین ؛ ۱۰ مزیت سلامتی بخش تایید شده علمی آن (قسمت اول)
۶ کاهش قند خون و اثر ضد دیابت قوی
دارچین به علت اثرات کاهش قند خون شناخته شده است. بعلاوه، همان طور که بیان شد اثرات مفیدی بر روی مقاومت به انسولین دارد و میتواند قند خون را با چندین مکانیسم دیگر کاهش دهد. نخست، نشان داده است که دارچین مقدار گلوکزی را که پس از خوردن غذا وارد جریان خون میشود کاهش میدهد، این کار را با دخالت بر آنزیمهای مختلف گوارشی انجام میدهد که باعث کاهش کربوهیدرات در دستگاه گوارش و جذب آن میشوند.
دومین راهکار انسولین، یکی از ترکیبات درون دارچین است که میتواند بر روی سلولهای بدن تقلیدی از عملکرد انسولین را داشته باشد و این اثر به میزان قابلتوجهی جذب گلوکز توسط سلولها را بهبود میبخشد، اگر چه این عمل بسیار کندتر از خود انسولین است. آزمایشها انسانی بسیاری اثرات ضد دیابتی دارچین را تائید کرده و نشان میدهد که میتواند سطح قند خون ناشتا را تا ۲۹-۱۰٪ کاهش دهد. معمولاً دوز مؤثر ۱-۶ گرم دارچین در روز (حدود ۰٫۵ تا ۲ قاشق چایخوری) است.
۷ اثرات مفید دارچین بر بیماریهای عصبی
بیماریهای نورودژنریتیو (از بین رفتن اعصاب) به علت از دست رفتن تدریجی ساختار یا عملکرد سلولهای مغزی است. بیماری آلزایمر و پارکینسون دو نوع از شایعترین آنها هستند. به نظر میرسد دو ترکیب موجود در دارچین مانع ایجاد نوعی پروتئین به نام توو (Tau) در مغز میشوند، که یکی از نشانههای بیماری آلزایمر است. در مطالعهای که بر موشهای مبتلا به بیماری پارکینسون انجام گرفت، مشخص شد دارچین به محافظت از نورونها کمک میکند و سطح عصبی و عملکرد حرکتی را بهبود میبخشد، که این اثرات باید در انسان بیشتر بررسی شوند.
۸ محافظت در برابر سرطان
سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلولها مشخص میشود. دارچین در سطح گسترده برای پیشگیری و درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. به طور کلی، شواهد محدود به آزمایشها آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی است که نشان میدهد عصارهی دارچین ممکن است بدن را از ابتلا به سرطان محافظت کنند. این کار با کاهش رشد سلولهای سرطانی و تشکیل رگهای خونی در تومورها عمل میکند و به نظر میرسد که ترکیبات دارچین برای سلولهای سرطانی سمی هستند و باعث مرگ این سلولها میشوند.
در یک مطالعه بر موشهای مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد دارچین به شکل یک فعال کننده قوی در زدودن سموم از آنزیمهای درون روده بزرگ عمل میکند و سبب محافظت از بافتها در برابر رشد بیشتر سلولهای سرطانی میشود. این یافتهها با استفاده از آزمایشهای محدود به آزمایشگاه، نشان دادند که دارچین پاسخهای محافظتی آنتیاکسیدانی را در سلولهای کولون انسان فعال میکند. اینکه آیا دارچین در کیفیت زندگی تأثیری دارد یا خیر، نیاز به انجام و تائید آزمایشهای انسانی کنترلشده، دارد.
۹ کمک مبارزه بدن با عفونتهای باکتریایی و قارچی
سینامالدئید، عامل اصلی فعال دارچین، ممکن است به مبارزه با انواع مختلف عفونت کمک کند. نشان داده شده است، روغن دارچین میتواند به طور مؤثری به درمان عفونتهای دستگاه تنفسی ناشی از قارچها کمک کند. همچنین میتواند رشد برخی از باکتریها، ازجمله لیستریا و سالمونلا را مهار کند. اثرات ضد میکروبی دارچین نیز ممکن است به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک کند.
۱۰ کمک به مبارزه با ویروس HIV
HIV نوعی ویروس است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را تجزیه کرده و درنهایت منجر به ایدز میشود. به نظر میرسد عصارهی دارچین استخراج شده از گونههای Cassia برای مبارزه با HIV-1 مؤثر باشد. این ویروس شایعترین نوع ویروس HIV در انسان است. مطالعه آزمایشگاهی بر سلولهای آلوده به HIV نشان داد که دارچین مؤثرترین درمان تمام ۶۹ داروی گیاهی مورد مطالعه در آن تحقیق بود. باید در نظر داشت که انجام آزمایشهای انسانی برای تائید این اثرات لازم است. همه دارچینها برابر نیستند. گونههای Cassia شامل مقادیر قابلتوجهی از ترکیبی به نام کومارین است که در دوزهای بالا مضر است. نوع ceylon (دارچین واقعی) در این زمینه بسیار بهتر است و مطالعات نشان میدهد که ازنظر محتوی کومارین بسیار پایینتر از نوع Cassia است.