کنترل خشم و واکنش ساختار یافته در برابر خشم همسرتان حتی در روابط عاشقانه هم مشکل است. در این شرایط معمولا هیجانات ما افزایش مییابد و کنترل کردن این هیجانات سختتر میشود.
کنترل خشم
واکنش ساختار یافته در برابر خشم همسرتان حتی در روابط عاشقانه هم مشکل است. در این شرایط معمولا هیجانات ما افزایش مییابد و کنترل کردن این هیجانات سختتر میشود. یک واقعیت کلیدی در مورد خشم همسرتان این است که خشم او ممکن است ناشی از یک تهدید از جانب سلامتی، محل کار، مسایل مالی و فیزیکی باشد. پس این تهدید چه واقعی باشد و یا غیر واقعی، در واقع باعث ایجاد حس ناامنی در شریکتان شده است و شما باید به خاطر شریکتان از خشم خود صرف نظر کنید در نتیجه شما باید برای کاهش خشم همسرتان چه کلامی و غیر کلامی رفتاری انجام دهید تا احساس امنیت را در او افزایش دهید.
پرسیدن علت خشم در آن لحظه ممکن است باعث تشدید خشم او شود زیرا در این لحظات ذهن احساسی او، ذهن منطقی او را در تسلط دارد. برای مثال ممکن است همسرتان به خاطر زیادهروی در مخارج احساس ناامنی کرده باشد و یا ممکن است به خاطر مسلهای اعتماد کردن به شما را در خطر دیده باشد. ممکن است همسر شما از اینکه او را کنترل میکنید ناراحت باشند. البته توجه داشته باشید که شاید مسلهای که او به خاطرش خشمگین شده نسبت به چیزی که واقعا اتفاق افتاده افراطیتر باشد.
- این مطلب را نیز بخوانید: روابط منفی در زندگی زناشویی را از بین ببرید
روش های کاهش خشم که میتوانید از طریق آن خشم همسرتان را کاهش دهید
۱-ابتدا برانگیختگی خشم خود را کاهش دهید
اگر شما خشم را در تن صدا و یا رفتارتان نشان دهید باعث میشود طرف مقابلتان احساس تهدید و یا ناامنی کند. در این موقعیتها سعی کنید به جای واکنش نشان دادن، رفتار مناسبی از خود نشان دهید و از تکنیکهای مورد نظر استفاده کنید تا بتوانید همسرتان را ارام کنید. برای اینکه بتوانید خشم خود را کنترل کنید باید از تکنیکهای مناسب استفاده کنید این تکنیکها میتواند شامل آرام سازی بدن، آرام سازی ذهن، تکنیکهای شناختی و درمانی باشد.
۲- ارتقاء آرامش فیزیکی
سعی کنید خودتان به همراه همسرتان بر روی صندلی یا تخت دراز بکشید نه اینکه بایستید چون این کار باعث ارام سازی فیزیک شما میشود و سبب خواهد شد تا کنترل خشم او راحت تر شود.
۳-با لحن ارام و شمرده صحبت کنید
احساسات قابل انتقال هستند و ارامش شما باعث تقویت ارامش طرف مقابل میشود.پس اگر شما به ارامی صحبت کنید ممکن است باعث شکستن چرخه خشم شوید.
۴-با مهربانی از خشم همسرتان و احساسات منفی او دلجویی کنید
خشم در واقع واکنش و آشفتگی نسبت به تجربه رنجآور است. به دنبال احساس خشم واکنشهای ترس، اضطراب و خجالت هم بروز میکند. شما میتوانید بگویید :میدانم که الان عصبانی هستی و احساس ناامیدی داری اما اگر بخواهی میتوانیم در مورد مشکلت باهم صحبت کنیم.