درد لگن معمولا با درد کمر اشتباه گرفته می شود؛ اغلب افراد درد در قسمتهای اطراف کمر را به عنوان درد کمر میشناسند. در قسمت اول این مقاله میخواهیم در مورد علل درد لگن، یا درد در قسمت داخلی مفصل ران (تهیگاه) صحبت کنیم که اغلب شبها احساس میشود. این درد در زنان نسبت به مردها بیشتر دیده میشود و شیوع آن در سن ۴۰ تا ۶۰ سالگی و عمدتاً ناشی از آسیب دیدگی است.
پادکست این مطلب را اینجا گوش کنید
علل شایع درد لگن (درد هیپ)
دردلگن و یا درد ناحیه تناسلی میتواند ناشی از انواع مختلفی از بیماریها بر روی مفصل ران، عضلات متصل و یا بافتهای اطراف باشد. ضعف عضلات باسن و عضلات شکم مانع از حمایت کامل عضلات مفصل شده همچنین آسیب تاندونها و عضلات لگن نیز میتواند منجر به ایجاد چنین دردهای در ناحیه کمر شود. در زیر تعدادی از این عوامل نام برده شده است.
GTPS : به طور خاص شامل ناراحتی های تاندونها و کیسههای پر از مایع که در اطراف استخوان لنگ است میشود. آسیب به تاندونها و یا این کیسهها میتواند باعث درد لگن به خصوص در شب شود.
Bursae: Bursitis کیسههای کوچک مایع هستند که به عنوان بالشتک عمل میکنند و به کاهش اصطکاک در مفصل ران کمک میکنند. بیماری Bursitis زمانی رخ میدهد که این کیسهها ملتهب شوند.
Tendinopathy: به هرگونه بیماری در تاندونها اشاره دارد. میدانیم که مفصل ران با استفاده از تاندونها به عضلات لگن متصل شدهاند و توسط آنها در مکان مناسب ثابت نگهداشته میشوند و در فعالیتهای روزانه مانند پیادهروی و بالا رفتن از پلهها ما را حمایت میکنند. ممکن است این تاندونها بر اثر وارد شدن فشار زیاد بر آنها ملتهب شوند در نتیجه منجر به درد لگن شود.
آرتروز: آرتروز مفصل ران یکی دیگر از علل شایع درد هیپ در شب است. آرتروز در اثر سایش غضروفهای انتهای استخوان ران براثر افزایش سن ایجاد میشود. از آرتروز میتوان به عنوان سفت شدن و یا خشک شدن مفصل ران نام برد که منجر به التهاب، تورم و درد میشود که انجام وظایف را در طول روز برای افراد دشوار میکند؛ این بیماری میتوان میزان تحرک در طول روز را کاهش داده و منجر به ایجاد دردهای شبانه شود.
علل مرتبط با ورزش: ورزشهای شدید مانند فوتبال و یا رقص که در آنها به اندام تحتانی فشار بسیاری وارد میشود میتواند طیف وسیعی از آسیب دیدگیها را در اتصال لگن و استخوان ران ایجاد کند.
سن: دو بیماری آرتروز و بوروزیت در بزرگسالان و افراد مسن بیشتر دیده میشود همچنین زنان بعد از یائسگی نیز در معرض خطر درد لگن در شب هستند.
اضافه وزن: افراد مبتلا به اضافه وزن بیشتر احتمال دارد که به آرتروز مبتلا شوند زیرا مفاصلشان باید فشار بیشتری ناشی از افزایش وزن بدن را تحمل نمایند.
حادثه یا آسیب دیدگی: درد ناحیه تناسلی در شب میتواند به وسیلهٔ آسیب جسمی در مفصل ران به واسطه یک حادثه رخدهد.
درد زانو، لگن یا پشت: فرد ممکن است در ناحیههای دیگری از بدن درد داشته باشد؛ اما درد در ناحیه تناسلی نیز احساس شود.
- ادامه مطالب را اینجا بخوانید: درد لگن ، علل و راهکارهای درمان آن (قسمت دوم)
من واقعا از این متن لذت بردم، دمتون گرم
عالی بود